Automatisch het Reference Level van Fittings aanpassen

In veel modellen is het Reference Level van Fittings of Accessories niet altijd correct. Helaas wordt de offset niet automatisch aangepast wanneer je het Reference Level met de hand aanpast. Voor iedere Fitting of Accessories zal je dus zelf de nieuwe Offset moeten uitrekenen en aanpassen.

Cyril Waechter heeft een handige tool gemaakt om dit toch te automatiseren. Het is daarbij niet eens nodig om de nieuwe offset met de hand te berekenen. Daarnaast werkt de tool ook voor veel andere objecten!

*edit: er is inmiddels een nieuwe, nog eenvoudigere methode beschikbaar via pyRevit: http://pythoncvc.net/?page_id=123. Installeer hiervoor pyRevit en ga vervolgens naar Extensions om de uitbreidingsmodule pyRevitMEP te installeren:

Installeer vervolgens de PyRevitMEP package:

En geniet ervan:

Lees verder voor een alternatieve methode:


Lees de blog van Cyril Waechter over de alternatieve methode hierover op http://pythoncvc.net/?p=191. De volgende video van dezelfde blog geeft weer hoe dat de tool werkt:

Dit is de werkmethodiek die ik heb gebruikt:

1. Installeer RevitPythonShell en voeg het script toe aan RevitPythonShell door het te kopieren van http://pythoncvc.net/?p=191 of het hier te downloaden en in te laden in RevitPythonShell:

Herstart Revit hierna om de snelkoppeling voor het uitvoeren van het script zichtbaar te maken.

2. Maak voor ieder level een View aan met alle Duct en Pipe Fittings (en Accessories als je dat wilt).

3. Zet de View Range van 0.0 tot 0.0 (zodat alleen alle objecten in deze Range zullen worden geselecteerd).

4. Controleer of dat het Reference Level van alle Ducts en Pipes juist is.

5. Selecteer alles in de View en filter op Duct en Pipe Fittings (en Accessories):

6. Run het script:

7. Selecteer een Duct of Pipe met het correcte Reference Level om het te gebruiken voor de geselecteerde Fittings (en Accessories):

En je bent klaar 🙂

Veel plezier ermee en alle credits naar Cyril Waechter!