Spaces. Hoe krijg ik mijn ruimtestaat toch op orde?

Spaces. Volgens de officiële lezing zou je deze aan moeten maken door het bouwkundige en/of constructieve model op ‘Room Bounding’ te zetten en vervolgens je Spaces al dan niet automatisch te plaatsen. In de basis werkt dit prima, echter is de architect of bouwkundige aannemer vaak zelf nog wijzigingen aan het doorvoeren of überhaupt nog bezig met het opbouwen van het model. Dit resulteert vaak in ruimtes waar geen Space in kan worden gemaakt omdat deze ‘Not Enclosed’ of ‘Redundant’ is.

Een van de oplossingen die ik hiervoor heb bedacht is het compleet zelf in de hand nemen van de Spaces door ze eigenhandig aan te maken. Je doet dat door hiervoor zogenaamde Space Seperators te gebruiken:

Dit heeft de bijkomende voordelen:
– Nauwkeurigere uittrekstaten per ruimte (eerder kon een element net tussen twee ruimtes invallen of in een Room Bounding element van het bouwkundige model).
– Deze ruimtes kan je wél exporteren naar Vabi Elements.

Een nadeel van deze werkwijze is dat je bij bouwkundige wijzigingen je zelf de Space moet aanpassen. Aan de andere kant geeft dit juist dat je bewust wordt van bouwkundige wijzigingen.

Wil je een voorbeeld of (meer) uitleg? Bel mij of stuur me een berichtje!